Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home CONTROLERE POMPE Controler electronic pentru pompe AURATON S08-HYDRUS
Poza  Controler electronic pentru pompe AURATON S08

Controler electronic pentru pompe AURATON S08-HYDRUS

Cod produs:   HYDRUS-S08
Producator:   AURATON
Pret vechi:   38000 lei cu TVA
Pret:   36000lei cu TVA
Discount:   5%

Completati campurile marcate!

 
Descriere Controler electronic pentru pompe AURATON S08-HYDRUS

Controler electronic pentru pompe AURATON S08


Controler electronic cu afisaj digital cu două funcÈ›ii, pentru pompa de încălzire centrală sau cea pentru preparare apă caldă menajeră (acm).
 
Utilizarea ca si controler pentru pompa de agent termic pentru încălzire centrală:
Controlerul pentru pompe AURATON S08 poate fi utilizat pentru pornirea È™i oprirea automată a pompei de circulaÈ›ie agent termic în funcÈ›ie de temperatura setata de utilizator. Ansamblul controler-pompă realizeaza circulaÈ›ia apei (agentului termic) în instalaÈ›iile de încălzire centrală functionand cu centrale termice pe combustibil solid sau gaz metan.

Senzorul controlerului măsoară temperatura apei din instalaÈ›ia de încălzire centrală. La instalaÈ›ii de încălzire centrală cu cazane pe combustibil solid (lemn, carbune etc.) controlerul opreÅŸte pompa de circulati agent termica după ce se stinge flacăra din cazan.

Nu se recomandă circularea agentului termic fără flacără în cazan deoarece tirajul de aer din coÈ™ul de fum duce la răcirea mai rapidă a apei din cazan decât în calorifere. Temperatura optimă poate fi setată din butoanele aparatului si poate fi citita pe afiÈ™ajul controlerului (de obicei aceasta temperatura este 40°C).

În instalaÈ›iile de încălzire centrală cu cazane pe gaz, temperatura setată pe controler trebuie să fie mai mică decât temperatura setată pe cazanul de încălzire centrală.  Reglarea temperaturii controlerului peste temperatura punctului de roua împiedică condensarea vaporilor de apa din gazele de ardere pe suprafata de schimb de caldura a cazanului si coroziunea cazanului. De aceea aceata temperatura se seteaza la 40°C.

Intervalul de reglaj al pompei de încălzire centrală este de la 20°C până la 90°C. Histerezisul—diferenÈ›a dintre temperatura de pornire È™i cea de oprire a pompei—poate fi setată de la 2°C la 8°C.

Utilizarea ca si controler al pompei de apă caldă menajeră (acm):
Controlerul pentru pompe AURATON S08, poate de asemenea, pentru pornirea È™i oprirea automată a fi utilizat poate fi utilizat pompei de circulaÈ›ie agent termic primar pentru prepararea ape calde de consum menajer în funcÈ›ie de temperatura dorita pentru apa calda de consum menajer.

În sistemul de apă caldă menajeră (acm) ansamblul controler-pompă, realizeaza circulaÅ£ia agentului termic primar în instalaÈ›ia de apă caldă menajeră cu cazane pe combustibil solid (lemn, carbune, etc.) sau gaz metan, fără un alt sistem de control al funcÅ£ionării pompei de agent termic pentru preparare acm. Senzorul controlerului in acest caz măsoară temperatura apei calde din boilerul de preparare apa calda pentru consum menajer.

În sistemul de apă caldă menajeră controlerul AURATON S08 menÅ£ine o temperatură constantă a apei în boilerul, respectiv în instalaÈ›ia de apă caldă menajeră.

Intervalul de reglaj al pompei de circulatie agent termic pentru preparare de apă caldă menajeră este de la 20°C până la 90°C. Histerezisul—diferenÈ›a dintre temperatura de pornire È™i de oprire a pompei—poate fi setat de la 2°C la 8°C.

INSTALARE:
Modul de lucru pentru încălzire centrală:
InstalaÈ›i senzorul de temperatura pe o È›eavă de tur, neizolată cât mai aproape posibil de ieÈ™irea din cazanul de încălzire centrală. Prin intermediul unui colier de fixare strângeÈ›i bine senzorul pe È›eavă. Se recomandă înfășurarea È›evii È™i a senzorului la ieÈ™irea din cazan cu material termoizolator.

Dacă sunt montate doua cazane in instalatia de incalzire atunci senzorul trebuie montat în locul de conectare a celor două conducte de tur (sau pe colectorul-distribuitor) È™i bine izolat termic.

Modul de lucru pentru preparare apă caldă menajeră:
InstalaÈ›i senzorul de temperatura într-o teaca montata in boilerul de apă caldă menajeră pentru a masura temperatura apei calde de consum menajer.

ATENÈšIE:  Senzorul de temperatura nu trebuie montat direct în lichide È™i nici în tubulaturi de evacuare a gazelor de ardere sau în coÈ™ul de fum.

Conectarea cablului de alimentare la pompă:
La terminalul (⏚) conectaÈ›i firul de culoare galbenă sau galben-verde (de împământare sau de protecÈ›ie).
La terminalul ( N ) conectați firul de culoare albastră (conductorul de nul).
La terminalul ( L ) conectați firul de culoare maro (conductorul de fază).

Conectarea controlerului la instalatia electrica:
După securizarea cablurilor împotriva ruperii accidentale, cablul de alimentare trebuie să fie conectat la o priză de reÈ›ea cu o tensiune de curent alternativ de 230V/50Hz.

Fixarea controlerului:
Controlerul trebuie montat pe perete sau pe un suport stabil si izolator cu două șuruburi (diblurile cu șuruburi se gasesc in furnitura). Cablurile care ies din controler trebuie fixate pe perete.

FUNCTIA GUARD (ANTIBLOCARE POMPA):
Controlerul este echipat cu funcÅ£ia GUARD, care previne blocarea pompei de agent termic daca este neutilizata o perioada mai indelungata. Dacă pompa nu este utilizată pentru o perioadă mai lungă de timp, procesorul încorporat in controler va porni automat pompa de ciculatie agent termic la fiecare 14 zile, pentru o perioada de 30 de secunde.

ATENÈšIE: Pentru ca functia de GUARD (ANTIBLOCARE POMPA) sa functioneze, controlerul AURATON S08 trebuie sa fie conectat la instalatia de energie electrica si sa fie pornit.

DATE TEHNICE:
Interval de temperatură de funcÈ›ionare 0° – 40° C
Interval de reglare a temperaturii    20° – 90° C
Interval măsurare a temperaturii     0° – 99° C
FuncÈ›ia suplimentară    GUARD
Histerezis    de la 2° C până la 8° C
Tensiune de alimentare    230V AC
Sarcină maximă    ~ 3A AC
Verificarea stării Afișaj cu LED

 
Download fisiere atasate pentru Controler electronic pentru pompe AURATON S08-HYDRUS
Alte produse din categorie