Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos

TERMENI SI CONDITII BENEDEK & CO SRL

TERMENI SI CONDITII
AVIZ IMPORTANT:
Preturile afisate pe website sunt valabile doar pentru comenzile online efectuate in mod corect cu specificarea numelui, prenumelui, adresei complete si a numarului de telefon a solicitantului.
Acest lucru este foarte important pentru a se putea intocmi in mod corect factura fiscala, certificatul de calitate si garantie precum si documentele necesare pentru livrarea produselor.
Preturile din magazine difera in functie de orasul in care se afla magazinul.
Preturile produselor din fiecare magazin sunt afisate in mod vizibil pe fiecare produs in parte conform legislatiei in vigoare.

ART 1. TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE
Acceptarea termenilor si conditiilor reprezinta un contract de vanzare-cumparare incheiat intre Client si SC BENEDEK & CO SRL, in calitate de detinator al site-lui si implicit al magazinului virtual, care se va numi in continuare Vanzator.

Datele Vanzatorului:SC BENEDEK & CO SRL, B-dul Bucuresti, nr. 36, Baia Mare CUI-RO 14527419, Nr. la Registrul Comertului J24/144/2002 Adresa e-mail: baiamare@benedekco.ro

Acest contract de vanzare intre Client si Vanzator creaza drepturi si obligatii reciproce in sarcina ambelor parti. Vanzatorul isi asuma dreptul de a realiza modificari ale acestor prevederi fara o alta notificare, de aceea recomandam sa cititi cu atentie de fiecare data pentru a vedea conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

ART 2. CONFIDENTIALITATEA DATELOR PERSONALE SI A INFORMATIILOR
Datele dumneavoastra personale vor fi folosite de VANZATOR numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice, etc. Vanzatorul se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date continand informatii referitoare la datele dumneavoastra personale decat in cazul solicitarilor organelor de control abilitate.

ART 3. PROMOTII SI CONCURSURI
Vanzatorul isi stabileste singur regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

ART 4. MINORI
Vanzatorul nu vinde produse care sa fie cumparate de catre minori. Daca sunteti minor si accesati site-ul si doriti achizitionarea unor produse, rugati parintii sau tutorele legal sa confirme comanda. Atentie, in cazul unor comenzi trimise de catre minori, parintii vor fi responsabili pentru acceptarea comenzii !

ART 5. GRESELI DE TIPARIRE
In cazul unor greseli de tiparire vis a vis de pret sau de detalii tehnice, Vanzatorul se obliga sa anunte Clientul care a comandat produsul in cel mai scurt timp si sa restituie acestuia banii in cazul in care nu s-a efectuat livrarea. In cazul in care livrarea a fost facuta si Clientul doreste returnarea produsului, aceasta se va face pe cheltuiala Vanzatorului si de asemenea va fi restituita contravaloarea produsului.

ART.6. CONFIRMAREA COMENZII-INCHEIEREA CONTRACTULUI
Confirmarea comenzii de catre Client reprezinta implicit si acceptarea conditiilor si termenelor din contractul de vanzare cumparare. Data contractului este data confirmarii comenzii iar produsele trec in proprietatea Clientului in momentul platii integrale a comenzii.

ART 7. PROCEDURA DE COMANDA
La terminarea comandarii tuturor produselor dorite se finalizeaza comanda, se introduc datele personale si se confirma prin:- Email de confirmare: dupa trimiterea comenzii Clientul va primi un email de confirmare cu produsele comandate si datele sale.- Contact telefonic: Clientul poate fi contactat telefonic de catre un operator al Vanzatorului pentru a stabili impreuna detalii legate de plata si livrare.

ART 8. PLATA
Plata se realizeaza astfel:
1. Pentru Persoane fizice si juridice plata se face conform variantelor de plate expuse in formularul de comanda , din cadrul magazinului virtual. Aceste modalitati vor putea fi schimbate de Vinzator fara un anunt prealabil.
Cont IBAN lei: RO63 RZBR 0000 0600 1874 7225 RAIFFEISEN BANK
Cont IBAN lei: RO55 BTRL RONC RT00 1355 8103 BANCA TRANSILVANIA
Cont IBAN lei: RO06 BACX 0000 0016 6165 9000 UNICREDIT
Cont IBAN lei: RO02 TREZ 4365 069X XX00 2044 TREZORERIA BAIA MARE

ART 9. LIVRAREA: MODALITATI SI TAXE
- Modalitati de livrare: modalitatile prezentate in formularul de comanda din cadrul magazinului virtual, sau un alt serviciu de curierat pentru care Clientul poate opta separat.
Termenul de livrare este intre 2 si 7 zile pentru produsele aflate pe stoc care se platesc prin plata integrala pe baza facturii proforme emise de catre Vanzator. Termenul de livrare difera in functie de producator si de modalitatea de livrare.

ART 10. RETURNAREA SAU REFUZAREA MARFII
SC BENEDEK & CO SRL ofera consumatorilor (clientilor), asa cum sunt acestia definiti la art. 2 al. 1 din OUG nr. 34/2014 ( "consumator = orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare"), serviciul de returnare al produselor conform politicii interne si legislatiei in vigoare.

Exercitarea dreptului de retragere Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, consumatorul beneficiaza de 14 zile pentru a se retrage (perioada de retragere) dintr-un contract la distanta fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat costurile suplimentare. Termenul de 14 zile incepe sa curga din momentul in care consumatorul a intrat in posesia fizica a produselor.

Consumatorul va trebui sa suporte costul aferent returnarii produselor in caz de retragere. Costurile suplimentare reprezinta orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii calitatilor si functionarii produselor, taxe postale sau de orice alta natura) care urmeaza a fi suportate de consumator cu ocazia exercitarii dreptului de retragere.

SC BENEDEK & CO SRL SRL ofera consumatorilor posibilitatea de returnare a produselor in 14 de zile calendaristice de la data achizitiei. Conditiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice, enuntate anterior.

Rambursarea sumelor se face in cel mai scurt timp de la transmiterea intentiei cumparatorului de renuntare si receptionarea fizica a produselor in magazin dar nu mai tarziu de 30 zile calendaristice, fara alte cheltuieli suplimentare (de exemplu comisioane), in afara cheltuielilor directe de returnare a produselor care se vor scadea din pretul platit (costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile);

Restituirea sumelor incasate, in cazul in care clientul nu doreste un alt produs, se va face astfel:
- In numerar, pentru sumele platite in numerar in magazin;
- In cazul clientilor persoane juridice, este necesara eliberarea unei chitante de catre acestia, pentru a putea restitui suma in numerar (conform OMFP nr.2634/2015), in caz contrar suma va fi restituita prin banca;
- Prin virament bancar, pentru platile efectuate prin banca (O.P.), inclusiv cele achitate prin card bancar (in cazul solicitarii returului la o data ulterioara vanzarii);
- Prin transmiterea catre banca a solicitarii de anulare/refacere a tranzactiei, in cazul in care plata s-a efectuat cu card bancar (in cazul in care produsele se returneaza in aceeasi zi in care s-a efectuat plata sau in toate cazurile in care produsele au fost achizitionate cu plata in rate - cu card de credit).

Conform OUG 34/2014 livrarea standard oferita de SC BENEDEK & CO SRL este cea prin care cumparatorul isi ridica singur marfa din magazin in urma procesului de comanda.

In cazul in care livrarea produselor se face exclusiv prin curier (pentru produsele disponibile exclusiv online), modalitatea de livrare standard este livrarea prin curier.

Pot fi returnate doar produse care:
- nu depasesc termenul de 30 de zile calendaristice de la data achizitiei;
- corespund specificatiilor tehnice mentionate in comanda;
- nu au facut obiectul unei comenzi speciale;
- nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
- nu au fost executate dupa specificatiile consumatorului (de ex. produsele nu au beneficiat de un alt serviciu cum ar fi: mixare vopsele; debitare, confectionare perdele/draperii, livrare materiale grele);
- nu prezinta urme de lovire sau deteriorare;
- sunt in termenul de valabilitate/garantie (nu expira in mai putin de 10% din totalul zilelor cuprinse in perioada de valabilitate);
- nu fac parte din categoria produselor care prin natura lor, din motive de protectie a sanatatii sau de igiena, nu pot fi returnate (de ex. produse de igiena personala, produse alimentare, etc.), cu exceptia situatiei in care sunt inca sigilate;
- nu au beneficiat de un alt serviciu cum ar fi: MIXARE VOPSELE; DEBITARE; COMANDA SPECIALA; LIVRARE MATERIALE GRELE.
- nu prezinta urme vizibile de uzura;
- produsele se vor returna obligatoriu in ambalajul original (ambalajul in care au fost achizitionate), cu toate accesoriile si eticheta intacta (fara urme de utilizare);
- se returneaza la unitatea de ambalare (pachet, rola, cutie, sac, etc);
- sunt insotite de accesoriile apartinand produsului;
- produsele returnate sunt in stoc si din acelasi lot.

Nerespectarea conditiilor de mai sus, precum si punerea produsului, prin orice mijloc, intr-o stare necorespunzatoare repunerii in vanzare, duce la refuzul returului. Produsele se returneaza insotite de factura fiscala si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentatia aferenta (fise tehnice, manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie si/sau conformitate).

In cazul livrarii prin curier, va recomandam sa refuzati primirea coletelor al caror ambalaj este deformat/deteriorat, in vederea diminuarii timpului de inlocuire a produsului. Pentru produsele ridicate de catre cumparator direct din magazin, intrucat se poate solicita punerea in functiune a acestora, respectiv cumparatorul are posibilitatea de a verifica produsul in mod direct, nu se aplica conditiile de retur prevazute in prezenta sectiune.

Consumatorul poate solicita un produs de o calitate si la un pret echivalente cu cele comandate si returnate. SC BENEDEK & CO SRL va suporta cheltuielile de retur, atunci cand returul produselor se datoreaza unor motive imputabile SC BENEDEK & CO SRL.

Prelucrarea datelor cu caracter personal: SC BENEDEK & CO SRL prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu prevederile legale pentru:
- executarea contractului incheiat cu dumneavoastra, care include si returnarea produselor/restituirea sumelor ca urmare a acceptarii serviciului de retur, conform prevederilor legale si a conditiilor mentionate mai sus;
- pentru conformarea cu normele si reglementarile legale.

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii SC BENEDEK & CO SRL SRL vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta).

Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare.

In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

ART 11. GARANTII
Garantiile produselor sunt cele eliberate de producatori si difera pentru fiecare grupa de produse, avind termene de garantie conform legii. Pentru eventualele probleme ivite in timpul garantiei, respectati indicatiile din certificatul de garantie.

ART 12. LITIGII
Orice litigiu se va incerca a se solutiona pe cale amiabila, prin intelegere intre parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se va solutiona in instanta de catre judecatoria de pe raza teritoriala a Vanzatorului.