Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Poza Soba-semineu Busteni 6 kW

Soba-semineu Busteni 6 kW

Cod produs:   6308-00
Producator:   CALDI
CALDI
CALDI

Caldi - este un brand de produs al fimei cu traditie SC VES SA din Sighisoara, infiintata in anul 1978 care produce vase emailate si alte produse de uz casnic. Brandul CALDI reprezinta noua ramura de fabricatie a firmei SC VES SA si se ocupa cu fabricarea de sobe, seminee, centrale termice, convectoare si accesorii aferente.


Solicita oferta! Nu uita sa specifici locatia unde ai dori livrarea si un numar de telefon pentru a fi contactat!
Putere termica nominala [kW]   6
Contact: 0726333567   Email: comenzi@benedekco.com

Completati campurile marcate!

 
Descriere Soba-semineu Busteni 6 kW

Soba-semineu Busteni 6 kW


Soba-semineu pe combustibil solid BUSTENI produsa de firma S.C.VES S.A. sub brandul CALDI, este un aparat de încălzit care se evidentiaza printr-un design modern şi prin excelente performanţe funcţionale. Aceasta soba-semineu pentru incalzit este economica si va asigura o atmosferă plăcută în casa dumneavoastră.

Soba-semineu pe combustibil solid BUSTENI a fost conceputa si dezvoltata dupa cele mai noi cunostinte in domeniul arderii combustibililor si a transferului termic, si satisface cerintele standardul european SR EN 13240.

Vă rugăm, ca înainte de montarea si punerea in functiune a sobei-semineu sa cititi cu atentie instructiunile de montaj si de utilizare pentru a putea beneficia in siguranta de toate calitatile deosebite ale acestei sobe-semineu. Instructiunile de instalare, de utilizare si de intretinere sunt în concordanţă cu reglementările naţionale şi europene referitoare la aparatele de încălzit cu combustibili solizi.
 
DESCRIERE GENERALA:
Semineurile BUŞTENI funcţionează cu combustibili solizi (lemne de esenţă tare-fag, ştejar, mesteacan). Aceste aparate de incalzit sunt destinate încalzirii încăperilor în care sunt amplasate. Încălzirea se realizează prin transfer de caldura prin convecţie şi prin radiaţie. Se va utiliza ca si combustibil doar lemn de foc bine uscat care corespunde prevederilor normativelor în vigoare referitoare la combustibili solizi utilizabili in aparatele de încălzit.

Soba-semineu pe combustibil solid BUSTENI este o confectie metalica sudata monobloc, din tabla de otel, care include camera de ardere (focarul), compartimentul cenuşar, spaţiul de depozitare a lemnelor de foc si un locas pentru ceainic.
       
Ansamblul sudat al semineului este vopsit cu vopsea termorezistenta de culoare negru mat sau gri mat. Forma şi dimensiunile pieselor componente precum şi modul de execuţie şi de asamblare garantează fiabilitatea şi securitatea produsului în cazul unei utilizări şi funcţionări normale.
    
La partea superioară a şemineului se află ştutul de racordare la coş. Uşa camerei de ardere se închide uşor şi sigur. Uşa este prevăzută cu un arc de tractiune care asigură apropierea de placa faţă în cazul în care utilizatorul uită să închidă uşa. Sertarul cenuşarului este amplasat sub grătar si asigură colectarea eficientă a cenusii rezultate în urma arderii combustibilului.
 
DATE TEHNICE:  
Puterea termica nominală: 6 kW
Volum maxim spatiu încălzit: 135 m³
Înălţime: 980 mm
Lăţime: 485 mm
Adâncime: 426 mm
Greutate: 67 kg
Diametru ştuţ evac. gaze arse: Ø 150 mm
Poziţie ştuţ evacuare gaze arse: sus
Distanţa fata de materiale combustibile:
Spate: 60 cm
Lateral: 50 cm
Faţă: 80 cm
Emisie de CO în gazele de ardere: 0,4 %
Temperatura maxima a gazelor de ardere: 315 ˚C
Randament energetic: 73 %
Consum de combustibil: 1,9 kg/h.

ATENTIE: Nu se va folosi soba-semineu Busteni cu usa deschisa, deoarece acest lucru poate duce la supraincalzirea aparatului si la deteriorarea acestuia.  
 
Prescriptii de siguranta si prevenire a incendiilor:
Semineul poate fi montat si pus in functiune numai de catre un tehnician competent . In momentul punerii in functiune a semineului, persoana autorizata explica si arata utilizatorului, manevrarea si reglarea corecta a semineului. Se va pune in functiune numai semineul care se afla in stare tehnica ireprosabila.

Prescriptiile in constructii pentru protectie contra incendiilor si indicatiile hornarului trebuie urmate. Materialele combustibile din vecinatatea semineului vor fi amplasate la distante minime de 600 mm în spate, 500 mm fata de parţile laterale si de minim 800 mm in faţa semineului (in zona radianta).

Instructiunile de utilizare vor fi respectate intocmai, intreaga responsabilitate revenind utilizatorului. Va recomandam sa pastrati instructiunile de utilizare intr-un loc usor accesibil, iar in cazul pierderii sau deteriorarii acestora sa le inlocuiti.

Inchideti intotdeauna usa focarului. Pot sa sara scantei din focar daca usa este deschisa. Cat timpul focul arde, nu lasati copii nesupravegheati. Este pericol de ardere in cazul in care se ating suprafetele incalzite ale semineului.

Atunci cand semineu este in functiune, manevarea parghiilor regulatoarelor de aer, a manerului usii si manipularea sertarului pentru cenusa se vor face doar cu manusa termorezistenta. Aceasta manusa se livreaza odata cu semineul.

Se interzice utilizarea lichidelor inflamabile (exemplu : benzina, toluen, diluant, etc.) pentru aprinderea focului. PERICOL DE EXPLOZIE! Nu puneti obiecte din material combustibil sau obiecte care se topesc la caldura, pe semineu. PERICOL DE APRINDERE!

Verificati ca la prima punere in functiune nici un obiect strain sa nu se gaseasca in focar sau in cenusar.
Nu se vor utiliza combustibili nerecomandati, inclusiv combustibili lichizi. In timpul functionarii, suprafetele exterioare ale aparatului sunt calde si ca urmare se va evita atingerea lor. Nu introduceti in focar combustibili cu dimensiuni mari (peste cele recomandate) pentru a nu sparge geamul termorezistent. Respectati instructiunile de reglare a dispozitivelor de comanda si reglaj pentru a preveni supraincalzirea semineului.

Atunci cand in timpul functionarii semineului, regulatoarele de aer primar si secundar raman in pozitia “deschis la maxim” iar tirajul hornului este prea mare, rezulta o ardere necontrolata care duce la supraincalzirea semineului.

In caz de incendiu in cos, se inchid imediat regulatoarele de aer primar si secundar si se inchide clapeta de pe burlanul cu clapeta si in functie de amploarea incendiului se procedeaza astfel :
    - chemati imediat pompierii si hornarul ;
    - nu incercati niciodata sa stingeti focul numai cu apa ;
    - indepartati toate materialele si obiectele combustibile de horn;
    - solicitati ca hornarul sa verifice cosul dupa ce incendiul a fost lichidat.

Dupa incendiu este obligatorie curatirea cosului, a conductelor de fum si a semineului. Inainte de repunerea in functiune, utilizatorul aparatului este  obligat sa ceara verificarea semineului, a burlanelor de racordare la cos si a hornului de catre un prestator de servicii de specialitate (hornar) inregistrat la organele abilitate.

 
Download fisiere atasate pentru Soba-semineu Busteni 6 kW
Alte produse din categorie
-4%
1199.00 lei 
1147.00 lei