Termosemineu pe lemn TermoSistem Tehnika Etaj B
Cod produs: | Tehnika Etaj B | ||
Producator: | TERMO SISTEM |
Pret vechi: | 2.99900 lei cu TVA | ||
Pret: | 2.90000lei cu TVA | ||
Discount: | 3% |
Putere termica nominala [kW] | 20 |
Termosemineu pe lemn TermoSistem Tehnika Etaj B
1. Tipul produsului: termosemineu pentru încălzire centrala
2. Putere nominală (20 KW)
- 15 KW – putere dată de cazan;
- 5 KW – putere dată de È™emineu;
3. ConÈ›inutul apei din cazan ………………………22 litri.
4. Presiunea maximă de funcÈ›ionare…………3 bar.
5. Temperatura maximă a apei …………………90° C.
6. Tiraj necesar…………………......................15 Pa.
7. Masa termosemineului…………………………..130 Kg.
8. Dimensiunile de gabarit ale termoșemineului:
- Lățime:..............................................500 mm
- Adâncime:..........................................500 mm
- Inălțime:............................................1030 mm
9. Dimensiunea interioară a coÈ™ului…………140 x 200 mm
10. ÎnălÈ›imea coÈ™ului …………………………........min 6 m.
11. ÎnălÈ›imea termosemineului…………………1030 mm.
12. Tipul de combustibil - lemn.
1. OBSERVAÈšII:
Termosemineul cu ardere îndelungată este destinat pentru încălzirea constructiilor cu suprafata maxima de 150 m².
Face posibilă încălzirea directă a incaperii în care este montat, nemaifiind necesara montarea a altor corpuri de incalzire, doar in cazul in care necesarul de caldura al incaperii respective este mai mare de 5 kW.
Se instalează în general pentru încălzirea unuinivel dar poate fi utilizat È™i pentru încălzirea unei case cu mai multe nivele, cu conditia ca presiunea maxima de functionare din instalatia de incalzire sa nu depaseasca 3 bar.
Instalarea supapei de siguranta si a vasului de expansiune inchis cu membrana de cauciuc la sisteme de încălzire inchise este obligatorie.
La sisteme de incalzit deschise prevazute cu vas de expansiune deschis, inaltimea de montaj a vasului de expansiune va depasi cu cel putin 0.5 m partea superioara a radiatorului montat cel mai sus.
Supapa de siguranta si vasul de expansiune nu se livrează împreună cu termoÈ™emineul.
2. INSTALAREA ȘI PUNEREA ÎN FUNCÈšIUNE
InstalaÈ›ia se umple cu apă dezaerisindu-se in modul obisnuit, iar cu ocazia punerii în funcÈ›iune verificaÈ›i dacă termoÈ™emineul È™i piesele necesare sunt conforme cu prescriptiile tehnice È™i dacă există toate echipamentele de siguranta necesare instalării.
În cazul încălzirii cu pompă de circulatie agent termic puneÈ›i în funcÈ›iune pompa de circulaÈ›ie. Daca coÈ™ul este nou, termoÈ™emineul nu trebuie utilzat la capacitate maximă până când coÈ™ul nu este uscat complet.
După verificarea conformității produsului și a instalației cu reglementarile tehnice, deschideți ușa termosemineului și introduceti materialele combustibile pe grila focarului, aprindeti focul și așteptați arderea lor.
Dupa aceea, se vor incarca cărbunii sau lemnele de foc intr-o cantitate mică È™i lăsate să ardă bine. UÈ™a focarului trebuie să stea închisă până când partea de sus a combustibilului se încălzeÈ™te sau până când lemnul nu formează jar.
Adăugarea combustibililor solizi se face numai dacă combustibilul solid existent in focarul termosemineului a ars în proporÈ›ie de 1/3 din înălÈ›imea focarului.
IMPORTANT
Este interzisă răcirea termoșemineului cu ajutorul curenților artificiali de aer. De asemenea, focarul nu trebuie niciodată stropit cu apa pentru că a nu se fisura din cauza socului termic.
4. GARANTIA
Producătorul termoÈ™emineului cu ardere îndelungată oferă o garanÈ›ie cu durata de 2 ani cu condiÈ›ia ca termosemineul sa fie utilizat în condiÈ›ii normale. În cazul utilizării sau a instalării necorespunzatoare, garanÈ›ia se pierde.
5. CONSERVAREA TEMOSEMINEULUI LA TERMINAREA SEZONULUI RECE
Dupa terminarea sezonului de incalzire termoșemineul trebuie curățat de impurități, iar instalația de incalzire verificată și instalatia trebuie completată cu apa in cazul in care este necesar.
Apa din instalatie trebuie evacuată numai în cazul în care doriÈ›i să efectuaÈ›i reparaÈ›ii la instalaÈ›ia de incalzire. În cazul în care termoÈ™emineul nu se va utilza în sezonul rece, si temperatura din incaperea unde este montat termosemineul poate scadea sub 0°C, apa trebuie complet evacuată sau sistemul de incalzire trebuie umplut cu un amestec de apa si lichid antigel.
6. ÎNTREÈšINERE
- PărÈ›ile cromate se vor curata cu o cârpă uscata iar celelalte părÈ›i cu o cârpă umedă.
- Pe parcursul procesului de funcÈ›ionare a termoÈ™emineului geamul de sticla termorezistenta a termosemineului nu trebuie curățat cu cârpă umeda, pentru a nu se sparge din cauza socului termic.
- Controlați cantitatea și calitatea apei din instalatia de incalzire centrala.
- Nu introduceÈ›i deÈ™euri È™i resturi lemnoase care nu ard bine în focar.
- Este interzisă introducerea combustibililor care generează gaze volatile in timpul incalzirii si a arderii È™i închiderea regulatorului de aer.
- Înainte de fiecare aprindere curățaÈ›i jarul si cenusa de pe grila focarului.
- Cel puțin odată pe zi aruncați cenușa.
- Toate suprafeÈ›ele termoÈ™emineului care ajung în contact cu gazele de ardere trebuie curățate cu ajutorul accesoriilor de curățare specifice.
- SuprafeÈ›ele de încălzire curate garantează o funcÈ›ionare economică datorita transferului termic bun.
- Se recomandă curățarea suprafețelor de schimb de caldura cel puțin odată pe lună, totuși o curățare mai deasă este recomandată.