Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home TERMOSTATE AMBIENTALE CU SI FARA FIR WIFI WIRELESS Termostat Computherm Q8 RF ambiental fara fir wireless cu doua termostate programabile individual
Poza Termostat Computherm Q8 RF set cu doua termostate

Termostat Computherm Q8 RF ambiental fara fir wireless cu doua termostate programabile individual

Cod produs:   Q8RF2
Producator:   COMPUTHERM
Pret vechi:   51900 lei cu TVA
Pret:   50800lei cu TVA
Discount:   2%

Completati campurile marcate!

 
Descriere Termostat Computherm Q8 RF ambiental fara fir wireless cu doua termostate programabile individual

Termostat ambiental wireless cu doua termostate COMPUTHERM Q8 RFPachetul contine un receptor si doua termostate.


Termostatul ambiental COMPUTHERM Q8 este compus dintr-un sistem de doua termostate de camerã, multizonale, digitale, programabile, cu radiofrecventã si un receptor comandat de acestea.


Termostatul de camerã COMPUTERM Q8 RF este adecvat pentru comanda unui aparat de încãlzire sau unul de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încãlzire centralã comercializate în România, indiferent de tensiunea de comandã, de 24 V sau 230 V.


Receptorul poate sesiza semnalele trimise de aceste patru termostate fãrã fir, cu radiofrecventã, amplasate în 2 zone ale clãdirii.


Receptorul este adecvat preluãrii comenzilor de la maximum 2 termostate model Q8 RF TX, amplasate în 2 zone diferite ale clãdirii. Receptorul primeste semnalele transmise de termostatele fãrã fir si dã comandã cãtre elementele de executie ale centralei termice—sau a aparatului de climatizare  dupa caz—prin închiderea contactelor celor 4 relee corespunzãtoare fiecãrei zone.


Receptorul mai are în componentã si un releu general, care va fi comandat de fiecare datã când receptorul primeste semnal de la oricare dintre cele 2 termostate. 


Acest releu are contacte lipsite de potential electric si serveste la pornirea centralei termice.


Cele 4 relee corespunzãtoare celor 2 zone comandã elementele de executie (pompe, valve) cu tensiune de 230 Vc.a. de maximum 1 A pentru sarcinã rezistivã si 0,3 A pentru sarcinã inductivã.

Împãrtirea în zone a sistemului de încãlzire vã dã posibilitatea de de a reduce cheltuielile prin încãlzirea doar a acelor zone de care aveti nevoie. 


Zonele pot fi comandate în mod independent, una sau mai multe, sau cele 2 deodatã. Legãtura dintre termostate si receptor este realizatã prin transmisie radio, deci nu sunt necesare legãturi cu conductori electrici.


Codul de sigurantã al receptorului si al fiecãrui termostat asigurã protectia împotriva semnalelor externe perturbatoare. Termostatele sunt programabile dupã dorintã, asigurã CONFORT prin obtinerea temperaturilor dorite în zonele diferite.


Termostatele sunt mobile, nu necesitã legãturã electricã prin cablu la centrala termica, ele sunt emitãtoare care trimit semnale de radiofrecventã cãtre receptor ( un modul fix în legãturã directã cu centrala termica sau cu cu valvele termoelectrice de zonã ).


Receptorul primeste semnalele de la termostate si comandã pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat între receptor si centrala termica, precum si elementele de executie zonale (valve electrotermice, pompe) conectate la rândul lor tot prin cabluri, la bornele specifice din receptor.

Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata lor de viatã, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o periodicitate de aproximativ 9 minute.

Termostatul cu comandã în radiofrecventã este mobil.


Beneficii pentru cumparator:
•  nu necesitã pozarea unui cablu electric, se evitã deranjul în clãdire;
• permite gãsirea, prin încercãri, a locului optim de amplasare al termostatului;
• este adecvat situatiei în care destinatia lui se schimbã, de pildã, ziua este folosit în sufragerie, seara se poate muta în dormitor.
functie antiblocare pompã de circulatie agent termic de incalzire.

Raza de actiune este de aproximativ 50 m în teren deschis si de aproximativ 30 m într-o clãdire, transmisia fiind influentatã de structura clãdirii. Raza de actiune este redusã de elementele de constructie metalice si din beton armat.


Termostatele au un numãr de serie de fabricatie. Acest numãr este trecut si pe receptor. Termostatele si receptorul sunt acordate din fabricã. Sensibilitatea de comutare reprezintã diferenta dintre temperatura reglatã si temperatura la care termostatul comutã, cupleazã sau decupleazã centrala termica.


Sensibilitatea termostatului este de ± 0,2°C, deci dacã am programat 20°C, termostatul cupleazã centrala termica la o temperaturã mai micã de 19,8°C si o decupleazã la o temperaturã mai mare de 20,2°C.


Atentie! Sensibilitatea de comutare a termostatului poate fi verificatã numai cu un termometru de precizie, nu si prin citirea temperaturii afisate de termostat, precizia de afisare a temperaturii fiind de ± 0,5°C. În consecintã afisajul va indica rotunjit 20,0°C când temperatura cititã este în domeniul 20,0 - 20,4°C, iar pentru temperatura cititã în domeniul 20,5 ÷ 20,9°C afisajul va indica 20,5°C.


Nu expuneti termostatul la variatii rapide de temperaturã !


Functia antiblocare pompã
In scopul prevenirii blocãrii pompei, la ora 0 si 00 minute, termostatul comandã pornirea cazanului pentru 1 minut. Comanda este datã numai în situatia în care, timp de 24 ore, termostatul nu a mai dat comandã de pornire.


Dacã se întrerupe tensiunea de alimentare de la retea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate functiona în lipsa curentului electric. Dupã ce reapare tensiunea retelei, termostatul si receptorul vor continua, dupã câteva minute, derularea programului prescris.


AMPLASAREA TERMOSTATULUI
Termostatul este mobil, dar este important sã îi gãsiti locul potrivit în încãpere.
Temperatura pe care o sesizeazã va sta la baza deciziilor pe care le ia în comanda cazanului.


Va lucra bine, dacã temperatura sesizatã de el va fi realã si nu una influentatã de o sursã de cãldurã sau de frig, cum ar fi un televizor, frigider, veiozã, razele soarelui, horn, fereastrã sau usa de intrare.


Înãltimea optimã este la 1,5 m de podea, în zona de circulatie naturalã a aerului. Termostatul poate fi folosit în suportul lui sau montat pe perete.


Pretul afisat este valabil doar cu comanda pe site si livrare prin curier!


 
Download fisiere atasate pentru Termostat Computherm Q8 RF ambiental fara fir wireless cu doua termostate programabile individual
Alte produse din categorie